duminică, 4 decembrie 2011

Cine suntem?

A trecut 1 Decembrie, zi de mare "glorie" nationala, zi in care marsaluiesc prin fata noastra fete acre, promisiuni schioape, necredinta, lipsa dreptatii, toate imbracate in zambetele "demnitarilor" romani, a primarilor zabreliti de niste tricoloare ponosite.
Miroase a tuica si a iahnie de fasole, miroase a dezbinare si a "ceva gratis", a manele, a minciuni, a tristeste.
Simt in inima mea de roman fiorul urii fata de ceea ce se intampla, simt dorul imnului drag, simt cum as vrea sa imi impletesc in par tricolorul si sa fiu mandra de glasurile care se rasfrang din microfoane si wati.
Sunt totusi romanca, si mi-e drag de tara mea, nu pentru ceea ce se aude la televizor, ci pentru inima blanda a omului, pentru modul in care suntem in adancul sufletului, dar cu mare chinuiala ne luptam sa nu fim!
Acum avem o zi in care serbam unirea tarii, dar nu avem unitate printre romani, de lovim unii pe altii pentru o bucata de paine, cand ar trebui sa ne unim impotriva nedreptatii si sa luam ceea ce e al nostru de drept...
Pana cand nu vom avea unitatea.... Unirea nu ne va folosi la nimic... decat (cu tristete spun asta) sa ajungem la un blid gratis de iahnie si un pahar de vin sau ce s-or da de la demnitarii romani....
La multi ani romanilor si DESTEPTAREA... avem un imn corect!

Niciun comentariu: